Sommarläger 22-27 juli 2013

Välkommen till Argaladeis sommarläger 2013 vid Sjön Hällungen, Stenungsunds kommun. Måndag 22 till lördag 27 juli 2013. Lägret är för dig som vill leva friluftsliv en vecka tillsammans med både vuxna och barn, familjer och enskilda. Tillsammans skapar vi en fin lägervecka med naturupplevelser, lek, skapande, samtal och aktiviteter efter intresse. Hantverk, teater, paddling, sång och musik brukar vara uppskattade inslag på sommarlägret. Vi har inte ett färdigt program, utan aktiviteterna skapas utifrån initiativ från alla som deltar. Kom gärna med egna idéer och förslag!

Anmälan ( senast vecka 28 ) är obligatorisk, info längst ner.

Lägret ska vara vid sjön Hällungen i Stenungsunds kommun på västkusten. Lägerplatsen hyr vi av Långedrag sjöscoutkår. Det är en fin plats precis vid sjön med en tillhörande stuga. Framför stugan kan man tälta på öppen äng ner mot vattnet, bakom stugan ligger granskog att tälta i. I stugan finns 3 sovplatser, kök och liten matsal. Övervåningen har ett stort golv att lägga ut madrasser på. Stugan finns att tillgå för alla.

I stugan finns el, kylskåp och frysbox. Det finns rinnande vatten och flera utedass.

Var och en ansvarar för att ta med tält, mat och kokutrustning (stormkök, grytor…). Såvida det inte är eldningsförbud, går det förstås bra att laga mat över öppen eld.

Vi kommer att hyra 8 kanoter med paddlar och flytvästar. Det finns inte västar för små barn. Vi får stora möjligheter att paddla, fiska, krypa i grottor (ligger på andra sidan sjön), se pilgrimsfalk och bada.

På kvällarna har vi gemensamt kvällsfika vid brasan, med sång och berättelser. Vi turas om att ta hand om fikat så ta med något att bjuda på för en kväll - bullar, kex eller liknande till ca 30 personer. Te, kaffe, choklad och saft köps in av arrangörerna.

Sista kvällen på lägret avslutar vi med ett hejdundrande knytkalas - ta med det i beräkningen när du planerar din matpackning. Något lite extra ”festligt” att ställa på buffén.

Avgift för lägret: max 200:- per vuxen. Medlemskap i Argaladei krävs för att få delta. Medlemskap kostar 100:- per familj och kan betalas i samband med lägret.

Det kommer även vara festival vid Hällungen (ca 1,5 km norrut sjövägen) denna vecka. www.oneheartfestival.se/

Som granne till festival platsen finns en välsorterad gårdsbutik med ekologiska varor. www.hallbarhalsa.nu/

Det finns en farbar skogsväg fram till stugan men vid extremt blöt väderlek kan den vara svårframkomlig. Då blir det 1,5 km att bära eller paddla.

Det finns goda tågförbindelser med västtrafik till Svenshögen. Hör av Er om ni behöver skjuts därifrån till lägerplatsen ( ca 7 km ).

Vägbeskrivning https://maps.google.com/maps?oe=UTF-8&hl=sv&client=safari&q=vägbeskrivning+sjötorp+Ucklum&ie=UTF-8&hq=&hnear=0x46456c6ddccf1823:0xbe9f7ceef1939ce2,SJÖTORP,+444+94+Ucklum,+Sverige&ei=2DRgUfK_AYTh4QSjrYDgBQ&ved=0CDQQ8gEwAA

Här ser man hur man kommer till Svenshögen eller Ucklum ifrån olika håll.

Man kör genom Svenshögen förbi badplatsen och när man kört upp för en backe svänger man höger in på Svartehallenvägen. Den följer man ca 4 km och svänger höger in till Sjötorp. Svartehallenvägen ligger norr om Ucklumrondellen, här kör man ca 2 km innan man svänger vänster in till Sjötorp

Anmälan och frågor till mail sonja.aggerholm(a)telia.com eller hem telefon 0303-775353.

Julia, Sebastian, Albert, Robert och Sonja Olausson önskar Er varmt välkomna.

Aktiviteten inlagd av: Julia, Sebastian, Albert, Robert och Sonja Olausson (sonja.aggerholm(a)telia.com)