====== Arkivträffen i Arboga den 12 november 2022 - Nästa träff är 11 nov.2023

Den 12:e november 2022 var det en nostalgiträff i Arboga i samband med arkivens dag. Föreningen Argaladei har ett gediget arkivmaterial i arkivcentrum Arboga /Arkiv Västmanland.

~~READMORE~~ 

Vill passa på att rikta ett tack till Cecilia Leide som skickade 20 ex. av Argaladeitidningen i årgångarna mellan 81- 88 och även till Carin Grundberg Sandell och Klas Sandell som var med vid förra arkivträffen och fyllde på med arkivmaterial, som gamla föreningsprotokoll m.m. Samt till Inge Nilsson som skickade en intressant tidningsartikel från år 1976, angående expeditionerna på 1970-talet.

Anmäl dig till Annika Waldén om du har någonting av arkivmaterial som du vill lämna till föreningsarkivet, eller om du vill vara med under dagen och få en inblick i Argaladeis historia. Det finns en forskarsal i anslutning till arkivet. Där kan vi sitta och titta på expeditionsrapporter och bilder, och annat spännande från vårt arkiv. Det finns matserveringar inom gångavstånd. Har du med egen mat så finns kyl, mikro, vattenkokare och kaffebryggare i forskarnas pausrum.

Hur hittar vi till Arkivcentrum i Arboga? Följande information står på hemsidan www.arkivvastmanland.se

/Det är lätt att ta sig till Arkivcentrum Arboga. Här ger vi bara några exempel på färdsätt. Från Arboga tågstation tar det cirka 20 minuter att promenera. Det går även att ta landsvägsbuss nr 551 mot Köping till hållplats ”Varvsgatan”. Bussturen tar 2 minuter och kostar 25 kronor. Busshållplats ”Varvsgatan” är belägen precis invid Arkivcentrum Arboga. Där stannar landsvägsbuss 551. Med bil når Du Arboga via E18 eller E20. Det finns många avfarter som leder in mot Arboga, så titta gärna på kartan innan du startar din färd. Vid Arkivcentrum Arboga finns det gott om parkeringsutrymme. Ingen P-avgift eller P-tillstånd krävs. Ytterdörren vid entrén hålls låst. Porttelefon kommer så småningom att installeras. Tills dess behöver Ni ha med egen mobiltelefon för att ringa och bli insläppta. Om du använder rullstol eller gånghjälpmedel: Rullstolsramp vid huvudentré. Trapplift för max 250 kg upp till nedre plan. Hiss med stor kapacitet mellan nedre plan och Arkivcentrum Arbogas våningsplan. Observera att hissen endast kan hanteras av personal. Handikapptoalett finns./

Har du frågor och vill ha ytterligare information om dagen går det bra att kontakta Annika Waldén på argaladei.nu@gmail.com eller på telefon 076 793 09 08. Glöm inte att anmäla dig!

Välkomna till Arkivcentrum i Arboga på Köpingsvägen 12! Hälsningar från Annika Waldén