Hantverksträff 20-22 april 2018

Välkommen på Argaladeis hantverksträff på Tomasboda i Bergslagen. 20-22 april. Ull- och trähantverk m.m. Anmälan till Annika Waldén 076-73 09 08 tomasboda04@gmail.com senast onsdag 18 april.

För de som vill finns möjlighet att paddla kanot. När det gäller mat föreslår vi gemensam frukostlagning och lunch, där huset ordnar med ingredienser, men där vi delar på matkostnaderna. Till fredag och lördagkväll vore det trevligt med knytis. Berätta gärna vad du kan bidra med…

Hör av dig om du har frågor!

Tanken är att vi tillsammans träffas och hantverkar utomhus. Vi har ett begränsat antal verktyg som knivar, yxor och skedknivar, för hantverk i trä, samt kardor och nålar till hantverk i ull. En viss mängd ull finns och ämnen i ene, björk och körsbär finns här. Har du möjlighet att ta med eget material och verktyg är det välkommet!

Vi kommer att vara ute den mesta tiden. Här finns en eldstad där vi lagar maten på. Intill eldstaden rinner Sverkesta ån förbi. Vi har tre plastkanoter som vi kan låna ut, för den som vill ta en paddeltur.

När det gäller mat kan vi ordna med ingredienser till frukost och lunch, till en kostnad på 25 kr. per måltid. Till kvällsmåltiderna och till fika ser vi gärna att vi kan göra knytis. Anmäl gärna innan vad du vill bidra med så kan vi göra en bra planering. Det går självklart bra att laga sin egen mat, om du föredrar det. Maten vi serverar kommer att vara vegetarisk. Om du vill tälta så finns det gott om tältplatser. Det går också bra att sova inne i stugan tillsammans. Vi har begränsat antal madrasser och sängar. Men som det ser ut nu, så ser du ut att räcka till alla som har anmält sig. Tomasboda ligger 13 km öster om Lindesberg. Från Lindesberg tar du vägen mot Köping. När du kommer fram till Kåfalla åker du till vänster mot Tomasboda, innan Sverkestaån. (Du åker ej över bron). Sen åker du bara 1 km efter ån, på en slingrig liten grusväg, med många potthål. Vid första och enda huset efter den vägen är du framme. Om du kommer med tåg eller buss går du av vid Lindesbergs station, så försöker vi anordna transport ut, efter överenskommelse i förväg. Vill du bli hämtad så tar vi ut milkostnad för det. Vi tar inte ut några övriga kostnader för medlemmar i Argaladei, för hantverkshelgen. Men för icke medlemmar tar vi ut en avgift på 500 kr. Alternativt så blir du medlem i Argaladei för 200 kr i årsavgift. Vi har begränsat antal platser. För er som önskar delta i gemensamma måltider och vill ha inomhuslogi är senast anmälan på onsdag 18 april. Anmäl när du tänker komma! Varmt välkomna önskar Annika och Janne, tel. till Annika 076 793 09 08