Höstträff: skogsträdgårdar och skogar i Stjärnsund 2-3 okt 2021

Under helgen bjuds en guidning om skogsträdgården Mångfaldsträdgården och andra projekt som drivs av föreningen Permakultur Stjärnsund. Vi gör en vandring längs den gamla banvallen som med hjälp av finansiering från Leader håller på att bli en fin vandrings- och cykelled med planterade ätbara växter, utegym och lägerplats. Vi går genom den gamla engelska parken vid herrgården och tar en avstickare upp på Sörboberget, som lokalbefolkningen kämpar för att rädda undan skogsmaskinerna. Här berättar vi om hur vi gått till väga för att skapa en skogsgrupp med syftet att skydda de sista naturskogarna i området. Under vandringen slår vi läger vid en sjö någon kilometer utanför samhället.

Läs mer om Permakultur Stjärnsund här: https://xn--stjrnsund-x2a.nu/

Mat: Vi lagar gemensam mat under helgen och delar på kostnaderna. Arrangören köper in råvaror som havregryn, matolja, ost etc, men ta gärna med hemodlade grönsaker/frukt och liknande om du har!

Boende: Ta med eget tält. Det finns också några platser i en gemensam tältkåta om du inte har eget tält. Inomhusboende kan ordnas för den som så vill, antingen på vandrarhem (på egen bekostnad) eller hemma hos arrangören (katt finns i huset). Hör av dig så fort som möjligt om du vill ha hjälp med att boka vandrarhemsboende!

Transporter: Samåk i möjligaste mån, eller kom med tåg/buss. Vi kan hämta dig i Hedemora eller Horndal.

Tider: Vi startar vid lunchtid på lördagen. Om du behöver, finns även möjlighet att anlända på fredag kväll. Avslutning vid lunchtid på söndagen (exakta tider kommer vi överens om utifrån tågtider etc).

Packa all din utrustning i ryggsäck så att du kan bära den under vår vandring, då vi slår läger under turen!

Anmälan: Anmäl dig till Annelie Hilmerby, annelie.hilmerby(at)gmail.com, tfn 0707980157. Träffen är avgiftsfri. Om du inte är medlem i föreningen Argaladei, behöver du dock betala medlemsavgift. Se http://www.argaladei.nu/doku.php?id=om_argaladei:medlemskap:start

Vi anpassar oss till myndigheternas föreskrifter gällande pandemin och ändrar vid behov våra planer efter dessa.

Välkomna!