Njut av naturen - gå kostnadsfri digital tipspromenad om allemansrätten, 23 maj - 30 maj. Vi lottar ut en fin bok!

NÄR? Söndagen den 23 maj till söndagen den 30 maj 2021. Delta och ta gärna med någon som inte kan så mycket om allemansrätten. Inga förkunskaper om allemansrätten krävs.

VAD och VAR? Digital quizpromenad utan krav på startposition eller utsatta GPS-koordinater. Starta var du vill och när du vill! HUR? Tipspromenaden arrangeras av friluftsföreningen Argaladei i projektet “Luften är fri”. Inget medlemskap krävs för att delta i tipspromenaden. Tipspromenaden är kostnadsfri.

Ladda ner appen Active Quiz (det är kostnadsfritt).

När du har den på din telefoner ska du öppna den. När appen är redo för promenad ska du fylla i ett quizrums-ID: ARGALADEI Tryck sedan på den gröna pilen

Sedan ska du fylla i ett Gästnamn – Skriv ett namn. Tryck på den gröna pilen

Det quiz du ska välja heter Tipspromenad allemansrätten - Luften är fri. Tryck på den rutan och sedan på Starta quiz När du har svarat på alla frågor skickar du svaret till leaderboard och deltar i utlottningen.

Du får gärna dela med dig av quizzen till andra. Sträckan du går är 2000 meter och det är 10 frågor. Efter det är quizzen slut. Lycka till!

När du skickar in ditt resultat på leaderboarden deltar du i en utlottning av Naturskyddsföreningens bok Ut i naturen. En inspirerande bok om naturupplevelser för liten och stor, från norr till söder. Om du inte vinner boken så vinner du ändå en skön stund utomhus i vår härliga natur och ny eller uppfriskad kunskap!