Kalender

En argaladeiaktivitet kan vara många olika saker: läger, färder, hantverksträffar, dagsturer m.m. Gemensamt är att initiativet kommer från medlemmar i Argaladeis nätverk. Vi arbetar gärna i små grupper, där var och en är deltagande och medansvarig. Aktiviteter som anordnas ska ske enligt föreningens syfte (länk till stadgar) bland annat att föreningen är religiöst och partipolitiskt obunden.

Lägg in ny aktivitet i kalendern (kräver inloggning)


Höstträff på Aspöja (8) 9-10 september

Välkommen på höstträffen ”Natur och kultur i Östergötlands skärgård” med Argaladei på ön Aspöja, fredag kväll, lördag och söndag. Klas och Carin som är bofasta på ön och Snåcke (Sten-Åke) och Carin som är fritidsboende är värdar för träffen. Aspöja är en levande skärgårdsö med ca 25 fastboende och många fritidsboende. Ön ligger 8 km söder om samhället Arkösund.

En helg där du kan paddla, vandra, umgås och lära känna Aspöja.

TRYCK PÅ RUBRIKEN HÖGST UPP FÖR ATT LÄSA VIDARE.


Sommarläger 15-22 juli, 2023, byter plats!

Samma tid - annan plats. Den nya platsen är Bohuslän/Dalsland. Lägerledningen har tillsammans med styrelsen beslutat att på grund av väderprognoser med torr och het sommar flytta lägret. Risken är stor att lägret annars måste ställas in om det är eldningsförbud, vattenbrist och väldigt varmt. Nysätersvallen i Dalarna, saknar nära sjö eller större vattendrag. Ny lägerplats är dock utsedd, det blir vid vattendrag i Bohuslän / Dalsland. Kynne älv rinner förbi lägerplatsen och är sammankopplat med ett sjösystem som heter södra, mellersta och norra Kornsjön. Här finns alltså gott om möjligheter för att bada, paddla och annat som har med vatten att göra. Vi kommer att vara på privat mark och får hyra platsen under lägerveckan.

Anmälan: Namn på personer och vilka som är vuxna och vilka som är barn till mejl: risaeng@gmail.com. Sista dag för anmälan är 18 juni.

Betala:

- Medlemsavgift: 100 kr per person (Nytt för 2023) Medlemsavgiften ska betalas från och med det år man fyller 19 år. För deltagande på lägret ska du vara medlem i Argaladei (www.argaladei.nu).

- Lägeravgift: Lägeravgiften är 400:- för vuxen, 100:- för barn och 200:- för student/pensionär/arbetslös. Betala helst in till föreningens plusgiro 322958-0

Betala både medlemsavgift och lägeravgift senast den 25 juni.

TRYCK PÅ RUBRIKEN HÖGST UPP FÖR ATT LÄSA VIDARE.

Bild från sommarlägret 2022


Årsmöte 16 april

Digitalt årsmöte med föreningen Argaladei kl.10.00 16 april 2023. Det går även bra att vara med på plats, på Lejonbacken utanför Nora. Förslag och motioner ska vara styrelsen tillhanda senast 15 februari. Anmälan till årsmötet görs senast 15 april. Årsmöteshandlingar finns att tillgå senast 25 mars (3 veckor före årsmötet). För att ta del av dem, maila till argaldei.nu@gmail.com Årsmöteshandlingar hittar du på länken här: dagordning_arsmoete_argaladei_2023.docx.pdf verksamhetsberaettelse-argaldei-20220101_2022-12-31.pdf verksamhetsplan_2023.docx.pdf


Medlemsbrev nr.1 februari 2023

Här finns medlemsbrevet som mejlades eller skickades med snigelposten till våra medlemmar. {{:kalender:medlemsbrev_i_februari_23:medlemsbrev_nr_1_2023.pdf|}}

Mejla till argaladei.nu@gmail.com för att få information från föreningen. Är du medlem men inte har fått vårt medlemsbrev hör av dig till oss så fixar vi ett utskick till dig!


Bokcirkel on-line med start 12 mars 2023

‒ OBS alla är välkomna nya som gamla deltagare. Vi läser delar av böckerna Naturlagen av Pella Thiel och Henrik Hallgren samt Skogsliv av Lars Fält och Bo Weslien. Klicka på rubriken för att få veta mer om hur du anmäler dig! :


1 2 3 4 ... 10 11