Vårutfärd Kalltjärn 5-7 april 2013

Välkommen till en utfärd med bastubad och stugmys! Platsen är Kalltjärn, KFUM:s sportstuga i Kilsbergen nordväst om Örebro. Vi kommer att bo vid en fin liten tjärn mitt i skogen, så det finns goda möjligheter till naturupplevelser.

Bergslagsleden passerar i närheten, så den som vill kan välja att vandra till Kalltjärn från Ånnaboda eller Mogetorp där det finns busshållplatser med anslutning till Örebro resecentrum. Busshållplats finns också i Klockhammar som är närmaste by.

Hugade vandrare rekommenderas att ta en titt på ledbeskrivningarna för etapp 8 och 9 på Bergslagsleden. Kalltjärn ligger nära Blankhult.

Bergslagsleden

Terrängen kring stugan är inte helt lättillgänglig. Stövlar/kängor rekommenderas.

Ta gärna en titt på följande sidor för att se stugan och få lite information om omgivningarna:

Kalltjärnsstugan, KFUM Örebro

Ekopark Kilsbergen

Det finns möjlighet att bo i stugan eller att ta med eget tält. I stugan finns 18 kojplatser. Utedass och vedbastu hör också till faciliteterna. Dricksvatten finns i sjö och brunn.

Var och en ansvarar för att ta med sin egen mat och utrustning för utematlagning. Inne i stugan finns vedspis och köksutrustning för den som vill laga mat där.

Kalltjärnstugan ligger ca 1,5 kilometer från närmaste väg.

Vägbeskrivning för bil: Åk till Närkes Kil. Fortsätt mot Klockhammar och Bocksboda. Åk rakt igenom Klockhammar och fortsätt uppför Kilsbergsbranten tills ni kommer till Blankhults friluftsgård, där det finns parkering. Från Närkes Kil till Blankhult är det ca 8 km. Från Blankhult promenerar ni ca 100 meter västerut (fortsätt i den körriktning ni hade) på grusvägen ni kom på. Tag av på stigen till höger vid de närmaste postlådorna, så är ni på väg mot Kalltjärn. Vi kommer att snitsla stigen i Argaladeis färger.

För deltagande krävs medlemskap i föreningen, som kan lösas på plats. Argaladeis styrelse kommer att hålla ett möte under helgen, så det finns möjlighet att vara med och diskutera för de som vill.

Anmälan och frågor till Annelie Hilmerby, 070-79 80 157, och Sören Hilmerby, 070-77 322 44. E-post: info argaladei.nu