logga logga
Startsida Kalender ForumUtfärder Nätverk Förening Tidskrift

KALENDER


om kalendern

lägg till aktivitet

tillbaka

Kalender

 

En argaladeiaktivitet kan vara många olika saker: läger, färder, hantverksträffar, dagsturer m.m. Gemensamt är att initiativet kommer från medlemmar i Argaladeis nätverk. Vi arbetar gärna i små grupper, där var och en är deltagande och medansvarig.

 

Text och bilder från en del tidigare aktiviteter finns under utfärder.

 

I kalendern nedan kan du se vilka aktiviteter som planeras just nu. Aktiviteterna står i tidsordning, äldst nederst. Eftersom en aktivitet kan ställas in eller ändras utan att detta garanterat utlyses i kalendern, är det bra att anmäla sig i förväg till den som står som arrangör.

 

krabba

 

 

 

2013

Argaladeis sommarläger 2013


22-27 juli

 

Välkommen till Argaladeis sommarläger 2013 vid Sjön Hällungen, Stenungsunds kommun.

Måndag 22 till lördag 27 juli 2013.
Anmälan ( senast vecka 28 ) är obligatorisk, info längst ner.

Lägret är för dig som vill leva friluftsliv en vecka tillsammans med både vuxna och barn, familjer och enskilda. Tillsammans skapar vi en fin lägervecka med naturupplevelser, lek, skapande, samtal och aktiviteter efter intresse. Hantverk, teater, paddling, sång och musik brukar vara uppskattade inslag på sommarlägret. Vi har inte ett färdigt program, utan aktiviteterna skapas utifrån initiativ från alla som deltar. Kom gärna med egna idéer och förslag!

Lägret ska vara vid sjön Hällungen i Stenungsunds kommun på västkusten. Lägerplatsen hyr vi av Långedrag sjöscoutkår. Det är en fin plats precis vid sjön med en tillhörande stuga. Framför stugan kan man tälta på öppen äng ner mot vattnet, bakom stugan ligger granskog att tälta i. I stugan finns 3 sovplatser, kök och liten matsal. Övervåningen har ett stort golv att lägga ut madrasser på. Stugan finns att tillgå för alla.

I stugan finns el, kylskåp och frysbox. Det finns rinnande vatten och flera utedass.

Var och en ansvarar för att ta med tält, mat och kokutrustning (stormkök, grytor…). Såvida det inte är eldningsförbud, går det förstås bra att laga mat över öppen eld.

Vi kommer att hyra 8 kanoter med paddlar och flytvästar. Det finns inte västar för små barn.
Vi får stora möjligheter att paddla, fiska, krypa i grottor (ligger på andra sidan sjön), se pilgrimsfalk och bada.

På kvällarna har vi gemensamt kvällsfika vid brasan, med sång och berättelser. Vi turas om att ta hand om fikat så ta med något att bjuda på för en kväll - bullar, kex eller liknande till ca 30 personer. Te, kaffe, choklad och saft köps in av arrangörerna.

Sista kvällen på lägret avslutar vi med ett hejdundrande knytkalas - ta med det i beräkningen när du planerar din matpackning. Något lite extra "festligt" att ställa på buffén.

Avgift för lägret: max 200:- per vuxen. Medlemskap i Argaladei krävs för att få delta. Medlemskap kostar 100:- per familj och kan betalas i samband med lägret.

Det kommer även vara festival vid Hällungen (ca 1,5 km norrut sjövägen) denna vecka.
www.oneheartfestival.se/

Som granne till festival platsen finns en välsorterad gårdsbutik med ekologiska varor.
www.hallbarhalsa.nu/

Det finns en farbar skogsväg fram till stugan men vid extremt blöt väderlek kan den vara svårframkomlig. Då blir det 1,5 km att bära eller paddla.

Det finns goda tågförbindelser med västtrafik till Svenshögen. Hör av Er om ni behöver skjuts därifrån till lägerplatsen ( ca 7 km ).

Vägbeskrivning
www.maps.google.com/maps?oe=UTF-8&hl=sv&q=vägbeskrivning+sjötorp+Ucklum&um=1&ie=UTF-8&hq&hnear=0x46456c6ddccf1823%3A0xbe9f7ceef1939ce2%2CSJÖTORP%2C+444+94+Ucklum%2C+Sverige&sa=X&ei=2DRgUfK_AYTh4QSjrYDgBQ&ved=0CDQQ8gEwAA

Här ser man hur man kommer till Svenshögen eller Ucklum ifrån olika håll.

Man kör genom Svenshögen förbi badplatsen och när man kört upp för en backe svänger man höger in på Svartehallenvägen. Den följer man ca 4 km och svänger höger in till Sjötorp.
Svartehallenvägen ligger norr om Ucklumrondellen, här kör man ca 2 km innan man svänger vänster in till Sjötorp

Anmälan och frågor till mail sonja.aggerholm telia.com eller hem telefon 0303-775353.

Julia, Sebastian, Albert, Robert och Sonja Olausson önskar Er varmt välkomna.

 

Aktiviteten inlagd av:
Julia, Sebastian, Albert, Robert och Sonja Olausson (sonja.aggerholm telia.com)

Ändra / ta bort

Hantverkshelg


24-26 maj

 
Välkommen till Hantverkshelg vid familjen Waldéns sommarstuga, Lejonbacken utanför Nora.

Annika Waldén, tfn 076-7930908

 

Aktiviteten inlagd av:
Annika Waldén (Annika.Walden lindesberg.se)

Ändra / ta bort

Vårutfärd till Kalltjärnsstugan


5-7 april

 
Välkommen till en utfärd med bastubad och stugmys!

Platsen är Kalltjärn, KFUM:s sportstuga i Kilsbergen nordväst om Örebro. Vi kommer att bo vid en fin liten tjärn mitt i skogen, så det finns goda möjligheter till naturupplevelser.

Bergslagsleden passerar i närheten, så den som vill kan välja att vandra till Kalltjärn från Ånnaboda eller Mogetorp där det finns busshållplatser med anslutning till Örebro resecentrum. Busshållplats finns också i Klockhammar som är närmaste by.

Hugade vandrare rekommenderas att ta en titt på ledbeskrivningarna för etapp 8 och 9 på Bergslagsleden. Kalltjärn ligger nära Blankhult.

www.regionorebro.se/blameny/naturfriluftsliv/bergslagsleden.4.42d708c1120b34a88978000186905.html

Terrängen kring stugan är inte helt lättillgänglig. Stövlar/kängor rekommenderas.

Ta gärna en titt på följande sidor för att se stugan och få lite information om omgivningarna:

www.ol.kfumorebro.se/ol/?page=kalltjarn%2Findex.asp

www.sveaskog.se/Documents/Jakt,%20fiske%20och%20friluftsliv/Besöksområden/folder_kilsbergen.pdf

Det finns möjlighet att bo i stugan eller att ta med eget tält. I stugan finns 18 kojplatser. Utedass och vedbastu hör också till faciliteterna. Dricksvatten finns i sjö och brunn.

Var och en ansvarar för att ta med sin egen mat och utrustning för utematlagning. Inne i stugan finns vedspis och köksutrustning för den som vill laga mat där.

Kalltjärnstugan ligger ca 1,5 kilometer från närmaste väg.

Vägbeskrivning för bil: Åk till Närkes Kil. Fortsätt mot Klockhammar och Bocksboda. Åk rakt igenom Klockhammar och fortsätt uppför Kilsbergsbranten tills ni kommer till Blankhults friluftsgård, där det finns parkering. Från Närkes Kil till Blankhult är det ca 8 km. Från Blankhult promenerar ni ca 100 meter västerut (fortsätt i den körriktning ni hade) på grusvägen ni kom på. Tag av på stigen till höger vid de närmaste postlådorna, så är ni på väg mot Kalltjärn. Vi kommer att snitsla stigen i Argaladeis färger.

För deltagande krävs medlemskap i föreningen, som kan lösas på plats. Argaladeis styrelse kommer att hålla ett möte under helgen, så det finns möjlighet att vara med och diskutera för de som vill.

Anmälan och frågor till Annelie Hilmerby, 070-79 80 157, och Sören Hilmerby, 070-77 322 44. E-post: info argaladei.nu

 

Aktiviteten inlagd av:
Annelie Hilmerby (info argaladei.nu)

Ändra / ta bort

 

2012

Årsmöte 2012


27 oktober

 Välkomna till årsmötet 2012!

Värdar för mötet är Maria Kärnbo-Johansson och Håkan Johansson i Risäng, Strömstad. Vägbeskrivning för buss, tåg och bil kommer inom kort.

Föreningen bjuder på lunch från 14.00 på lördagen. Mötet börjar 15.00. Vi räknar med att det formella årsmötet är avklarat innan lördag kväll, men hoppas att ni vill delta i inspirerande samtal kring föreningens verksamhet även under kvällen.


På lördag kväll har vi knytkalas, så ta med något att ställa på bordet. Söndagens frukost lagas gemensamt, ni som vill äta bidrar med några kronor till matinköpet.

Golvlogi och tältplatser finns för alla som vill sova över.

Ett visst resebidrag kommer att betalas ut till årsmötesdeltagare som samåker eller reser kollektivt. Mer information om detta kommer.

Inga förslag till årsmötet har inkommit. Årsmöteshandlingar läggs ut på föreningens hemsida senast tre veckor före mötet. Valberedningen består av Håkan Johansson och Jan Myhlback.

Anmälan till info argaladei.nu


Välkomna!

Styrelsen

 

Aktiviteten inlagd av:
Annelie Hilmerby (info argaladei.nu)

Ändra / ta bort

Sommarläger 2012


30 juli - 4 augusti

 


Välkommen till Argaladeis sommarläger 2012

Lägret är för dig som vill leva friluftsliv en vecka tillsammans med både vuxna och barn, familjer och enskilda. Tillsammans skapar vi en fin lägervecka med naturupplevelser, lek, skapande, samtal och aktiviteter efter intresse. Hantverk, teater, paddling, sång och musik brukar vara uppskattade inslag på sommarlägret. Troligen kommer även skogsridning med ponny för barn att kunna erbjudas. Vi har inte ett färdigt program, utan aktiviteterna skapas utifrån initiativ från alla som deltar. Kom gärna med egna idéer och förslag!

Platsen är Kalltjärn, vid KFUM:s sportstuga i Kilsbergen nordväst om Örebro. Vi kommer att bo vid en liten fin tjärn mitt i skogen, så det finns goda möjligheter till naturupplevelser, vandringar, svampplockning m.m. Omgivningarna har intressanta istidslämningar som djupa sprickdalar, och spår av forna tiders järnframställning, kolbottnar, torpruiner m.m. Bergslagsleden passerar i närheten, så den som vill kan ge sig ut på en lite längre vandring. Vi tror att dagsturer till olika mål i omgivningen kan vara ett trevligt upplägg för veckan, så det kan vara bra att ha en dagsturssäck, kompass och karta med sig.

Längre paddelturer kan vi dock inte ägna oss åt eftersom tjärnen är ganska liten, men om vi hjälps åt att bära/rulla upp en kanot så kan vi i alla fall komma ut och leka lite på vattnet.

Det finns möjlighet att fiska i sjön. Ta gärna med flytväst till barnen så de kan vara trygga på bryggan. Det blir fort djupt i sjön.

Terrängen kring stugan är inte helt lättillgänglig, så vi kommer att få pussla lite med tältplatserna. Närmast sjön sluttar marken ganska brant, men det finns en skogsplatå ovanför där ett gäng tält kan sättas upp. Vegetationen är blandgranskog med blåbärsris, mosstuvor och ljung - alltså inte slät mark. Stövlar/kängor rekommenderas eftersom det kan vara svårt att se var man sätter ner fötterna i blåbärsriset.

Ta gärna en titt på följande sidor för att se stugan och få lite information om omgivningarna:

http://ol.kfumorebro.se/​ol/​?page=kalltjarn%2Findex.asp

http:// www.sveaskog.se/​Documents/​Jakt,%20fiske%20och%20frilu​ftsliv/Besöksområden/​folder_kilsbergen.pdf

Var och en ansvarar för att ta med tält, mat och kokutrustning (stormkök, grytor…). I år finns även möjlighet att sova i stuga om någon skulle vilja det. Du får då räkna med att bo tillsammans med andra samt att stugan kan användas till aktiviteter. Det finns 18 kojplatser i stugan. Utedass och bastu hör också till faciliteterna. Dricksvatten finns i sjö och brunn. Såvida det inte är eldningsförbud, går det förstås bra att laga mat över öppen eld.

Kalltjärnstugan ligger ca 1,5 kilometer från närmaste väg, så det är lämpligt att tänka igenom sin packning så den går lätt att bära. Vid promenad med lätt packning tog det oss (två vuxna) 20 minuter att gå. Det är också en bit till affär, så se till att ha med den mat du behöver för hela veckan.

På kvällarna har vi gemensamt kvällsfika vid brasan, med sång och berättelser. Vi turas om att ta hand om fikat så ta med något att bjuda på för en kväll - bullar, kex eller liknande till ca 30 personer. Te, kaffe, choklad och saft köps in av arrangörerna.

Sista kvällen på lägret avslutar vi med ett hejdundrande knytkalas - ta med det i beräkningen när du planerar din matpackning. Något lite extra festligt att ställa på buffén...

Lägret börjar måndag 30 juli och slutar lördag 4 augusti. Den som vill kan komma dagen innan, d.v.s. söndag 29 juli, samt stanna en dag efter, d.v.s. till söndag 5 augusti.

Avgift för lägret: max 250:- per vuxen. Medlemskap i Argaladei krävs för att få delta. Medlemskap kostar 100:- per familj och kan betalas i samband med lägret.

Vägbeskrivning: Åk till Närkes Kil. Fortsätt mot Klockhammar och Bocksboda. Åk rakt igenom Klockhammar och fortsätt uppför Kilsbergsbranten tills ni kommer till Blankhults friluftsgård, där det finns parkering. Från Närkes Kil till Blankhult är det ca 8 km. Från Blankhult promenerar ni ca 100 meter västerut (fortsätt i den körriktning ni hade) på grusvägen ni kom på. Tag av på stigen till höger vid de närmaste postlådorna, så är ni på väg mot Kalltjärn. Vi kommer att snitsla stigen i Argaladeis färger.

Anmälan och frågor till Annelie Hilmerby, 070-79 80 157, och Sören Hilmerby, 070-77 322 44. E-post: info argaladei.nu


 

Aktiviteten inlagd av:
Sören Hilmerby (soren.larsson.orebro telia.com)

Ändra / ta bort

Hantverkshelg


5-6 maj

 


Tälj en sked, tova ett sittunderlag, sy fodral och påsar till din utrustning...

Vi träffas under en helg för att tillverka diverse friluftsutrustning och annat kul. Hugade pysslare och knåpare i alla åldrar inbjuds till vårt hem i Garphyttan, där det finns möjlighet att sy, tova, tälja m.m. Gratis ull finns i mängder, samt möjlighet att ta färskt trävirke till täljning. Är du inte van vid att slöjda, får du lära dig. Det finns stora kunskapskällor att ösa ur!

Boendestandard: golvlogi inomhus, tältkåta eller eget medburet tält/vindskydd. Utedass. Källvatten.

Mat: ta med dig mat som kan lagas antingen i vårt kök eller över eld utomhus. Vi bjuder på soppa och bröd lördag lunch. Knytiskalas på lördag kväll!

Mer information om vägbeskrivning, busslinjer, boende etc. meddelas vid intresseanmälan.

Välkommen!


Annelie och Sören Hilmerby
.

 

Aktiviteten inlagd av:
Sören Hilmerby (soren.larsson.orebro telia.com)

Ändra / ta bort

 

2011

Argaladeis årsmöte 2011


15-16 oktober

 Välkommen till årsmöte för Argaladei helgen 15-16 oktober på Ingarö, Björkvikstorp (kajakeriet.se).

Upptakt för de som önskar redan på fredag med möjlighet att tälta eller sova på golv till på söndag. Tillfälle att umgås, hantverka och paddla. Meddela Karin om du tänkt komma på fredagen.

Vi äter (medhavd) lunch ca kl 14.00 och själva årsmötet påbörjas 15.00 på lördagen. På kvällen finns gott om tid för inspirerande samtal och planer för framtiden.

För mer information, kontakta Karin Waldén Egholt karinwe spray.se, alternativt på telefon 070-373 23 08.

Inga propositioner eller motioner har inkommit. Verksamhetsberättelse arbetar vi fram tillsammans under mötet.

Vänliga hälsningar från styrelsen.


---------------------------------------------------
Dags att betala medlemsavgift 2011

Enklast betalar du in 100 kr på föreningens plusgirokonto (Argaladei, PG: 32 29 58-0), glöm inte att ange ditt namn och adress.

 

Aktiviteten inlagd av:
Sören Hilmerby (soren.larsson.orebro telia.com)

Ändra / ta bort

Vårpaddling


Kristi himmelsfärshelgen 2-5 juni

 

Ganska löst än så länge.

Plats: Testeboån (Gävleborg) Väljer delsträcka beroende på deltagare, mer sjö med mer oerfarna, mer å med fors och lyft med mer erfarna.

 

Aktiviteten inlagd av:
Pär Leijonhufvud (par hunter-gatherer.org)

Ändra / ta bort

30-årsjubileeum på Sjöviks fhs


17-19 juni

 

30-års jubileum för Friluftsledarutbildningen, Vägledarutbildningen & FHL.

Den första utbildningen för vägledning i naturligt friluftsliv i Sverige startades på Sjöviks folkhögskola för 30 år sedan av Björn Tordssonoch Roger Isberg. Vi vill bjuda alla som har deltagit både som elev och som vägledare under alla år till jubileumsfirande 17 -19 juni 2011 på Sjövik.

Mer information, anmälan och program: www.naturligtfriluftsliv.se/fhl30.html

 

Aktiviteten inlagd av:
Sören Hilmerby (info argaladei.nu)

Ändra / ta bort

Paddling Juni 2011


19 juni till midsommar

 

Paddling med eller utan familj - Juni 2011

Det är Jubileumshelg på Sjöviks folkhögskola 17-19 juni och vi söker sällskap till en paddling därefter.
Start: Sjöviks Fhs, Bäsingen, Avesta. Lite sjö, lite lyft, lite fors, lite Österfärnebofjärd och så lite fors igen och sedan
satsar vi på att avsluta i Gysinge vid midsommar.

Om ni vill paddla med oss kontakta oss via mail: bennet wnet.se
Cecilia och Magnus Bennet
(Tidigare paddlingar finns under utfärder/vårpaddling och familjepaddling.)

 

Aktiviteten inlagd av:
Cecilia och Magnus Bennet (bennet wnet.se)

Ändra / ta bort

Argaladeis sommarläger 2011


Vecka 30, från söndagen den 24 till lördagen den 30 juli

 

Årets sommarläger (barnvänligt) kommer att vara vid Tivedens nationalpark på Ösjönäs vid sjön Stora Trehörningen (Nationalparken är på gränsen mellan Närke och Östergötland).

Trollskog, skogssjöar, gläntor och ängar – här väntar dig Argaladeis sommarläger.
Vi lever enkelt friluftsliv och har gemensamma aktiviteter kring hantverk, skapande verksamhet – allt från deltagarnas intresse och inspiration. Ta gärna med sånger som kan sjungas vid lägerelden, musikinstrument, hantverksmaterial, redskap och annat som kan inspirera lägret.

Mer info om lägerplatsen: Se hemsidan http://osjonas.se . Bland annat finns info om turridning till häst och möjlighet att hyra bastu om man vill ha lite extra på sin lägervistelse. Under kontakt på hemsidan finns vägbeskrivning

Kostnad för lägret per vuxen ca: 400 kr + medlemskap 100 kr i Argaladei (ett medlemskap per familj)
Barn o ungdom gratis. Varje familj är med och ansvarar för en kvällsfika.

Anmäl er till Solveig Waldén
e-post: solveigwalden yahoo.se 0581-521 15
Och annika.walden lindesberg.se
För mer info ring: Sofie Waldén 0708-44 32 44


 

Aktiviteten inlagd av:
Annika Waldén (annika.walden lindesberg.se)

Ändra / ta bort

 

2010

Argaladeis årsmöte 2010


23-24 oktober

 

Välkommen till årsmöte för Argaladei helgen 23-24 oktober vid f.d. scoutstugan Lejonbacken (Waldéns sommarstuga vid Norasjön).

Vi bjuder på soppa ca kl 14.00 och själva årsmötet påbörjas 15.00 på lördagen. Övrig mat, inklusive något till kvällens knytkalas ordnar du själv.

På kvällen finns gott om tid för inspirerande samtal och planer för framtiden.

För mer information ocxh vägbeskrivning, se www.argaladei.nu, eller kontakta Annika Annika.Walden lindesberg.se, 0581-130 36, 076-793 09 08.

Under mötet går vi tillsammans igenom det gångna verksamhetsåret och gör en verksamhetsberättelse.

Inga propositioner eller motioner har inkommit till mötet.

Vänliga hälsningar från styrelsen.---------------------------------------------------
Dags att betala medlemsavgift 2010

Enklast betalar du in 100 kr på föreningens plusgirokonto (Argaladei, PG: 32 29 58-0), glöm inte att ange ditt namn och adress.

 

Aktiviteten inlagd av:
Sören Hilmerby (soren.larsson.orebro telia.com)

Ändra / ta bort

35-ÅRSJUBILEUM, EXPEDITION FINNMARKEN 73-75


Lördag den 11 september, Skattlösberget

 

Härmed inbjudes alla argaladeiare och f d medlemmar i Friluftsungdomen till en ny jubileumsträff i finnmarken. Vi samlas som vanligt vid Pillisoån i närheten av Skattlösberg på lördagseftermiddagen.

Expedition Finnmarken var ett läger som arrangerades av föreningen Friluftsungdomen som hade nära anknytning till Argaladei. Många var aktiva i bägge föreningarna.

Expeditionerna startade sommaren 1973 efter idé av Ingvar Granqvist och Allan Höglund. Ledare blev Ingvar G. och Palle Petersson. Då vandrade man men sedan blev det cykel.

År 1974 var Mitzerl Andersson och Inger Olsson ledare och 1975 blev det Inge Nilsson och Roger Ternell.
Midsommaren 1976 hade vi en träff i Skattlösberg (hela 22 st från FU) och under de närmaste åren gjordes tre försök att göra en expedition men av detta blev tyvärr inget.

Vid midsommar 2000 hade vi ett 25-årsjubileum till vilket det kom 17 stycken. Den 18 juni 2005 hade vi ett 30-årsjubileum med ca 20 deltagare. Det var väldigt trevligt att ses igen och vi gästades bägge gångerna även av Ragnar Fredriksson i Kestina, Gunnar Karlsson, Torsberg och spelmannen Lars Fredriksson, Grängesberg.

Ytterligare information genom Ingen Nilsson, se nedan.

Välkomna till Finnmarken hälsar

Palle Peterson
0246-10993, palle024610993 telia.com

Mitzerl Andersson
0563-20042

Inge Nilsson
0248-14495, inils algonet.se

 

Aktiviteten inlagd av:
Dag (dag.lunden telia.com)

Ändra / ta bort

Sommarläger 2010


Grövelsjön 1-7 augusti

 

Sommarlägret kommer i år att vara i Grövelsjöns fjällvärld, inte långt från det mer kända Idre.
Lägret börjar på söndag eftermiddag och slutar ca kl.13 lördagen en vecka senare.
Välkommmen på ett läger för alla vana och ovana friluftare, familjer och enskilda, alla åldrar, nya och gamla deltagare!
En annorlunda semestervecka tillsammans med människor från olika delar av sverige och ibland även andra länder.
Vi kommer att leva ett enkelt friluftsliv i en avslappnad skön rytm.
Platsen kommer att vara belägen så att man ska kunna parkera innom 2-3(max)kilometers håll. Vi har fått tips om att stigarna är sådana att det kan gå att transportera packning i en liten kärra om vi själva tar med en sådan, och det tänker vi göra! Men naturligtvis är det bra att packa i ryggsäckar så långt som möjligt och eventuellt ta med någon mindre kärra själv.
Den exakta lägerplatsen kommer att ses ut ett par dagar innan lägret då vi som är ansvariga (i år) bor långt bort och inte har möjlighet att göra detta tidigare. Hoppas att det finns förståelse för detta. Vi har dock via kontakter fått några lovordade alternativ att välja mellan.
Målsättningen är att hitta en plats lite ovan trädgränsen för att inte få alltför stora problem med mygg och liknande.
Vi hoppas också på en någorlunda närhet till vatten att fiska och eventuellt bada i. Att detta blir spännande marker för vandring är väl inget att tveka om!
En preliminär samlingsplats är Sjöstugan (långtidsparkering) vid sjön Grövelsjön. Detta kan komma att ändras! OBS!!! Kolla här en dag innan lägret!
På våra läger hantverkar och skapar vi efter lust och tycke. Om det är något du vill ta med för egen del eller för att dela med andra är detta mycket välkommet!
Alla lägerdeltagare ansvarar för sitt eget boende i egna tält, man tar också med sig mat så att det räcker för hela veckan.
Under veckan lagar man sin egen mat på eget medhavt trangiakök. Eventuellt kan vi elda, men det måste avgöras med hänsyn till bestämmelser och lämplighet. Dricksvatten räknar vi med att kunna ta ur fjällbäckar men det kan vara lämpligt att ta med en dunk eller hink för vattenhämtning!
Det kommer inte att bli någon avgift för platsen i år men vi kommer att ta in någon hundralapp per familj för gemensamt kaffe,the och saft till kvällsfika.
Alla deltagare ombeds också att betala in medlemsavgiften till föreningen, se hemsidan "föreningen", "bli medlem".
För att anmäla sig till lägret eller för eventuella frågor mejla risaeng gmail.com eller ring 073-8014830 eller 0526-24022.

Väl mött till ett nytt spännande läger/ Håkan och Maria Kärnbo Johansson.

PS: Fiskekort kan lösas vid Sjöstugan.

 

Aktiviteten inlagd av:
Maria Kärnbo

Ändra / ta bort

Vårpaddling


13-16 maj

 

Gör ett nytt försök att arrangera en tur till gränsområdet mellan Dalarna och Västmanland. Mångsälven sydväst om Ludvika är intressant och det är inte ett allför astronomiskt avstånd oavsett om man utgår från Norrköping eller Stockholm. Och med all snö som finnbulvintern burit med sig borde vattenmängderna räcka till.

Tänkte lura med mina söner 11 och 13 år - får se om jag lyckas...

Info om Mångsälven finns här: http:// www.kanotguiden.se/vastm/mangspr.htm

Hör av er snarast om intresse finns att hänga på samt besked om exakta tider samt startplats!

Välkommen med.
Hälsar/Dag

 

Aktiviteten inlagd av:
Dag (dag.lunden telia.com)

Ändra / ta bort

 

2009

Årsmöte, Argaladei 2009


21-22 november

 

Välkommen till årsmöte för Argaladei helgen 21-22 november vid Djuprännilens scoutstuga, Ågesta.

Se mer information och vägbeskrivning här:

www.argaladei.nu/dokument/Argaladeis_arsmote_agesta.pdf

Vi äter (medhavd) lunch ca kl 14.00 och själva årsmötet påbörjas 15.00.

På kvällen finns gott om tid för inspirerande samtal och planer för framtiden.

 

Aktiviteten inlagd av:
Sören Larsson (soren.larsson.orebro telia.com)

Ändra / ta bort

Sommarläger 2009


12/7 – 18/7 2009

 

Argaladeis sommarläger 2009. Årets sommarläger planeras till randen av Fräknefjorden strax söder om Ljungskile. Här bjuds närhet till vatten och skog - lägerplatsen är en björkbevuxen äng med skogen ovanför och havet nedanför. Ta gärna med egen kanot, kajak eller båt. Kostnaden blir omkring 250 kr per vuxen. Man ordnar med egen mat.
Anmäl dig till lägret till Roger & Mimmi 046 - 157822.

Mer detaljerad och uppdaterad information finns här:
http://hem.fyristorg.com/oracle/temp/Argaladei.html

 

Aktiviteten inlagd av:
roger_felix@live.se (karin kajakeriet.se)

Ändra / ta bort

Vårpaddling i Brittälven - Mångsälven i Bergslagen


Kristihimmelsfärdshelgen 2009 (20-24 maj)

 

Uppdaterad 2009-05-18.
På grund av få anmälningar (=2) och lågt vattenstånd i älven har jag valt att ställa in årets paddeltur.
Men jag hoppas på bättre deltagande och högre vattenstånd till nästa år. Pierre kommer att göra en kortate paddling med utgångspunkt från Björkvikstorpet på Ingarö så om någon känner sig manad så skicka ett mail till info kajakeriet.se

Vänligen/Dag
--------------------
Uppdaterad 2009-05-13.

Nu börjar det närma sig:
Mångsälven verkar det bli med utgångspunkt antingen i Smalsjön eller straxt söder därom beroende på vattennivån i älvarna.
Samling: Kl 12 torsdag den 21 maj och avslut vid Sikfors/Hällefors den 24 mitt på dagen. Mer info om färdväg mm finns här: http:// www.kanotguiden.se/vastm/mangspr.htm
Se speciellt kartlänken. Mina 10-12 åriga söner kommer med och jag räknar med att färden funkar för barn i allmänhet (som alltid).
Om ni vill med så anmäl er via e-post till mig snarast. Pär L är redan anmäld :-)

Välkommen med.
Hälsar/Dag
--------------

Uppdaterad 2009-01-27.
Har funderat vidare och det lutar åt en tur till gränsområdet mellan Dalarna och Västmanland denna gång. Mångsälven sydväst om Ludvika ser intressant ut och det är inte ett allför astronomiskt avstånd oavsett om man utgår från Norrköping eller Stockholm.
Mer info finns här: http:// www.kanotguiden.se/vastm/mangspr.htm

Hör av er för besked om exakta tider samt startplats!

Välkommen med.
Hälsar/Dag
----------------------
Som tidigare å planerar jag en tur på vatten - någonstans i mellansverige. Turen skall vara anpassad för barn men utöver detta så kan en och annan "strapats" ingå.
Kikar lite på Svartälven i Värmland men också på andra vatten.
Har ni förslag eller vill hänga på så hör av er.
Ser fram emot en kontakt.
Vänligen/Dag

 

Aktiviteten inlagd av:
Dag (dag.lunden telia.com)

Ändra / ta bort

Hantverkshelg i Örebro


17-19 april 2009

 

TVM Örebro och föreningen Argaladei inbjuder till hantverkshelg i Grythem utanför Örebro.

Det finns möjlighet till slöjd i färskt trä, tovning (ull finns, om du vill ha färgad ull kostar den litegrann), smide (skrot att smida finns) m.m. Ta gärna med egna projekt, material, verktyg... Med en vanlig täljkniv kommer du långt!

Övernattning i eget tält eller i gemensamt vindskydd. Ta även med din egen mat, som kan lagas över eld eller på stormkök. Knytkalas på lördag kväll!

De som vill kan komma redan på fredag kväll för lite mys kring elden. Vi startar ca 19.00.

Lämplig resväg är buss 321 mot Götlunda från Örebro resecentrum (tidtabell finns på hemsidan för Länstrafiken Örebro). Kliv av vid hållplats Helglöt (uttalas Hällöt). Därifrån är det ca 4 km till lägerplatsen. Det finns också möjlighet till bilskjuts om så önskas. Hör av dig om du behöver hjälp med transport/vägbeskrivning.

 

Aktiviteten inlagd av:
Annelie Karlsson (annelies.adress telia.com)

Ändra / ta bort

 

2008

Årsmöte 2008


22-23 november

 

Hjärtligt välkomna till årsmöte för föreningen Argaladei i Garphyttan utanför Örebro. Mötet kommer att hållas i en jurta, ett stort tält med vedspis.

Sovmöjligheter finns i jurtan, i eget medhavt tält eller på golv inomhus. Föreningen bjuder på mat på lördagen och frukost på söndagen.

Det går bra att åka tåg till Örebro och buss därifrån till Garphyttan (Buss 522 eller 523, hållplats: Kvarnvägen). Viss reseersättning kommer att betalas ut. Kollektivtrafik och effektiv samåkning lönar sig vid uppdelning av reseersättningen.

Den som är intresserad av att komma redan på fredagskvällen är välkommen att delta i en våffelkväll med TVM Örebro - våffelbak över öppen eld, sång, mys och övernattning i vindskydd. Även denna tillställning äger rum i närheten av Garphyttan. Anmäl deltagande i förväg, för planering av våffelsmet och ev. transport.

Inga propositioner eller motioner har inkommit till mötet.

Lunch serveras från 14.00 och själva årsmötet påbörjas 15.00. På kvällen, vid elden, finns gott om tid för inspirerande samtal och planer för framtiden.

Vänligen anmäl ditt deltagande till nedanstående e-postadress eller till Sören Larsson och Annelie Karlsson, telefon 019-298199 (läs in på telefonsvarare om ingen svarar). Vägbeskrivning fås vid anmälan.

Vänliga hälsningar från styrelsen

 

Aktiviteten inlagd av:
Annelie Karlsson (annelies.adress telia.com)

Ändra / ta bort

Sommarläger 2008


20 juli - 26 juli

 

Välkomna till årets sommarläger på Skräddartorp i Bergslagen den 20-26 juli!

Vi kommer att finnas på plats från och med lördag. Men lägret startar på söndag. Vi kommer att ha gemensamt fika någon gång på kvällskvisten då alla kommit på plats …

Lägerplatsen ligger intill Söndagssjön i Malingsbo – Klotens naturreservat i södra Dalarna, närmaste större tätorter är Kopparberg och Ludvika. Området har mycket fina paddelvatten och vandringsleder. I Nyfors som ligger 3 km från Skräddartorp finns en liten handelsbod, med det allra nödvändigaste (skorpor och vykort). Vill man så kan man beställa varor innan genom att ringa dit (tel. 0240-330011). Kanoter finns att hyra där för 120 kr/dygnet. (Bra att förboka!).

På lägret har vi minst tre kanoter som kan lånas ut. Det finns möjlighet till fritt fiske, då vi köper ett gruppfiskekort för den här veckan.

Det varnas för mycket mygg- och knott. Så ta med just ditt speciella preparat så kan vi jämföra vilket som är effektivast!

På fredag planerar vi årets fest med ett hejdundrades knytkalas (det brukar bli så …) så att vi orkar packa och åka hem någon gång på lördagen.

På kvällarna har vi mysstund vid brasan då vi berättar rövarhistorier och sjunger visor. Vi turas om att ta hand om kvällsfikat. Ta med något gott att bjuda på för ca 30 personer för en kvällsamling (kex, bullar eller kakor går alldeles utmärkt!). Kaffe, thé och saft finns inköpt till kvällsfikat.

Övrig mat svarar var och en för.

Kostnad för lägret beräknas till 200 kr per vuxen person + medlemskap i Argaladei 100 kr(?).

Vi har inget färdigspikat program. Vi är öppna för förslag och idéer. Tag gärna med material för hantverk, t.ex. kardor, nålar, ull, tyg, lim, kniv, konstnärsmaterial; penslar och färg. m.m. Vi har tillgång till en gammal smedja.

Tag gärna med sånghäften, instrument, poesi och ett inspirerande och glatt humör!

Vi ser fram emot en skön och avkopplande friluftsvecka tillsammans med er!

Hör av er om ni har frågor!
Annika 0581-130 36 mobil 073-691 33 56
Karin 08-571 426 20 (t.o.m. ons) mobil 0734-20 70 48


Amälan till annika.walden lindesberg.se eller Karin W Egholt 08-462 00 33, 0734-20 70 48.
så får ni vägbeskrivning

 

Aktiviteten inlagd av:
Annika Waldén - Karin Waldén Egholt (annika.walden lindesberg.se)

Ändra / ta bort

Familjepaddling


1-4 maj 2008

 

Samligsplats: badplatsen NV om bron. Tid: 1200.

-----------------------------
Vårpaddling med barn!!!

Årets färd blir Kolarmoraån med kringliggande sjöar i Uppland. Total stäcka ca 3 mil, på både sjö och å, osäkert på hur många lyft, men några blir det.

Samlingsplats blir där väg 288 korsar Vällen (badplats NV om bron), och avslutning blir i Närdingen strax före Edsbro. Första övernattningen blir i norra Vällen, så vi borde inte vara alltför svåra att hitta om man kommer senare under torsdagen.

Om du inte är med på Dags sedvanliga Cc-lista (m.a.o. om det som står ovan är en nyhet för dig) maila mig så snart som möjligt.

Pär (par hunter-gatherer.org)

Bilder från tidigare färder återfinns under "Utfärder".

 

Aktiviteten inlagd av:
Pär (par hunter-gatherer.org)

Ändra / ta bort

 

2007

Argaladeis årsmöte 2007


10-11 november

 

Välkommen till årsmöte 2007 vid Månkarbo, ca 4,5 mil norr om Uppsala.

Vägbeskrivning, kollektivt och bil:
www.hunter-gatherer.org/kastebo.pdf

SAMÅKNING
Gå in på www.argaladei.nu/forum/argaladei.php , samåkning till årsmötet 2007. Skriv in om du avser att åka bil och har platser över, så kanske någon mer kan åka med?

PLATSEN
Det finns en tipi där vi kan sitta om vi inte blir för många (i så fall finns det eldstad utanför också), ett utedass. En gästsängsplats och lite golv om det kniper för någon (och man får givetvis sova i tipin om man vill).
Det finns mycket gott om plats för tält (ca 2,5 ha totalt).
Det finns en katt, så om någon är allergisk, så kan eget tält vara att föredra.

FREDAG KVÄLL
Möjlig ankomst för den som vill

LÖRDAGEN
Förmiddagen: Ankomst, tid för
hantverk, lek, samtal m.m.
14.00 Tid för fika/lunch
15.00 Årsmötesförhandlingar
Kvällen: Middag, knytkalas
Senare: Tid för samtal och visioner vid lägerelden.

SÖNDAGEN
Hemfärd.

MAT
Ta med egen mat och stormkök/grytor. Till middagen har vi knytkalas, där vi bjuder varandra på mat. Möjlighet att elda finns.

Förslag till mötesordning samt styrelsens förslag till mötet, har skickats till Argaladeis medlemmar: www.argaladei.nu/dokument/medlemsinfo_nr_02_2007.pdf .


Välkommen till Månkarbo önskar Pär Leijonhufvud

 

Aktiviteten inlagd av:
Sören/Pär

Ändra / ta bort

Sommarläger 2007


22-28 juli i Flötemarken, Gränslanden, Bohuslän/Dalsland, Sverige-Norge

 

Välkommen till fantastiska paddelvatten, rikt fågelliv, fiske, sköna bad, vandringar, gemenskap och mysiga kvällssamlingar.

Vem kan delta?
Familjer och enskilda som kan tänka sig att leva mycket enkelt med endast det som du kan tänka dig att ta med i en kanot.

Hur fungerer det?
Du anmäler dig till Maria och Håkan Kärnbo-Johansson, 0526-240 22

Framåt sommaren skickar vi ut vägbeskrivning mm till de som anmält sig.

Du tar med eget tält, mat för en vecka, Trangiakök eller motsvarande, badkläder mm + fika till en kvällssamling.

Kanot behövs för att ta sig till lägerplatsen. Antingen tar du med egen eller lånad kanot, paddlar och flytväst. Eller så kan du hyra en kanot en vecka. Då tillkommer en kostnad på ca 550 kr utöver lägerpriset som är ca 300 kr. Om du vill hyra kanot så måste detta framgå när du anmäler dig.

Vi ses i sommar med kanot, myggmedel, kniv, badkläder och upptäckarlust.

Väl mött hälsar Maria och Håkan

 

Aktiviteten inlagd av:
Dag Lundén (dag.lunden telia.com)

Ändra / ta bort

Paddling under Kr Himmelsfärdshelgen


17-20 maj 2007

 

OBS!!! Ny samlingstid!!! Klockan 12:00!!! Beklagar sent besked - men jag har varit bortrest.
-----------------------------
Vårpaddling med barn!!!
Vi kör i år igen.. denna gång med Rejmyre (Östergötland) som utgångspunkt och vi paddlar ned till Lotorp längs med Borgölsån. Totalt ca 27 km. Under http:// www.kanotguiden.com/oster/borgopr.htm finns mer information om själva turen. OBS! Kanotkärra kan vara bra att ta med då turen innefattar ett längre lyft om 1,5 km. Så packa smart och lätt.
Kanotuthyrare har tidigare funnits i Rejmyre (011-875 26) samt i Lotorp (0122-292 00) så har ni ingen egen kanot så kolla med någon av dessa. Samling: den 17/5 klockan 12:00.
Plats: Ca 1,5 km SV om Rejmyre, vid sjön Östjutens nordöstligaste vik.
Jag räknar med att vi når Lotorp under söndagen runt 12-tiden...

Jag bjuder på trevligt vatten och viss planering. Var och en tar med sig egen eller hyrd kanot, vindskydd, mat och övrigt friluftsutstyr.

Anmälda hittils är Per, Cecilia, Pierre, Henrik och Dag med barn och annhöriga. Men vi har plats för fler så hör av er.

Om du vill hänga med så skicka omgående ett mail till nedanstående e-postadress så får du mer information när det närmar sig.

Hälsar Dag (med sönerna Joel och Jakob)

Bilder från tidigare färder återfinns under "Utfärder".

 

Aktiviteten inlagd av:
Dag (dag.lunden telia.com)

Ändra / ta bort

Hantverkshelg


10-11 mars 2007

 

Vi träffas under en helg för att tillverka diverse friluftsutrustning och annat kul. Jag inbjuder hugade pysslare och knåpare till mitt hem i Garphyttan, där det finns möjlighet att sy, tova, tälja m.m. Gratis ull finns i mängder, samt möjlighet att ta färskt trävirke till täljning.

Boendestandard: golvlogi eller eget medburet tält/vindskydd. Utedass. Källvatten. Kattallergiker får dessvärre problem.

Mat: ta med dig mat som kan lagas antingen i vårt kök eller över eld utomhus. Knytiskalas på lördag kväll!

Mer information om vägbeskrivning, busslinjer, boende etc. meddelas vid intresseanmälan.

Välkommen!

 

Aktiviteten inlagd av:
Annelie Karlsson (annelies.adress telia.com)

Ändra / ta bort

Vintertur i Stockholmstrakten med övernattning för barn


9-11 februari (2 dagar, styrs av vädret)

 

Hej
Jag och min son Joel (10 år) planerar en vinterövernattning i vindskydd aktuell helg. Inget avancerat utan vi tänkte bara ta skidorna ut i skogen, tända en brasa, göra lite mat och förhoppningsvis höra lite ugglor innan vi knyter oss i det permanenta vindskyddet som jag tänkte utnyttja.

Plats: Årsjön i Tyresta eller Långsjön i Paradisetområdet. Om det finns någon mer som har samma funderingar och med barn i liknande ålder så är ni hjärtligt välkomna att hänga på!

Skicka ett mail till webbmaster i så fall eller ring på 08-604 35 67.

Vänligen/Dag

 

Aktiviteten inlagd av:
Dag (dag.lunden telia.com)

Ändra / ta bort

 

Om kalendern

Som medlem i nätverket Argaladei kan du själv lägga in aktiviteter i Argaladeis kalender. Färder, hantverk, dagsturer, vad du vill.

 

Det går bra att gå in efteråt och uppdatera informationen, så skriv gärna in färdidéer du har även om det ännu inte är färdigplanerat.

 

Om du inte är med i Argaladei, så anslut dig först till nätverket.

 

 

upp

Upp

Startsida Kalender ForumUtfärder Nätverk Förening Tidskrift

Copyright © 2001-2007 Argaladei. Hemsidan senast ändrad:
Kontakta Argaladei

logga in

Redigera meny Redigera sidan